dissabte, 6 de juliol del 2013

L'espai Construïm Alternatives continua caminant

Un article de valoració de la segona trobada escrit per Albert Diez de l'Alternativa d'Esquerres per Badia- Candidatures Alternatives del Vallès.

Més d'un centenar de persones, de 15 indrets diferents i de més d'una trentena d'organitzacions es van aplegar, per segon cop, el passat dissabte dia 8 de juny a l'Ateneu Popular de Nou Barris, per tal de debatre un seguit de qüestions amb l'objectiu d'apropar experiències i començar a donar respostes a la necessitat de generar un referent polític estable que capgiri l'actual règim polític. En definitiva per començar a Construir Alternatives.

Quin tipus de referent polític cal construir i com podem contribuir a fer-ho? Quines iniciatives conjuntes podem impulsar? i com ens hem d'organitzar per treballar en tot això? Aquestes van ser les tres principals preguntes que es van plantejar als grups de debat en que es va desenvolupar la primera part de la trobada. A la segona part, es van exposar les coincidències i divergències trobades en els debats dels diferents grups en un plenari que va servir per anar concretant els primers consensos.
De la mateixa manera que vam treballar en el procés de confluència dins les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), no estem intentant crear una identitat col·lectiva a partir d'anar acordant coses. Ja tenim unes identitats. Identitats que són diverses per diferents entre si i perquè algunes són col·lectives i d'altres individuals. Per això, el que estem fent és reflexionant i debatent juntes i començar a treballar en petits projectes comuns perquè primer de tot ens hem de conèixer, ens hem de reconèixer mútuament i hem de poder confiar, estar segures i segurs que volem anar al mateix lloc, que perseguim coses similars i que llavors val la pena fer-ho conjuntament. Nosaltres creiem que la majoria veurem que volem ser al mateix vaixell i llavors començarem a dissenyar-lo. No ens volem saltar etapes i tirar pel dret, perquè volem una nova societat profundament democràtica i no l'aconseguirem copiant models de l'actual sistema injust.
Podem dir que els objectius de coneixença entre lluites, organitzacions i persones és més que assolit, i a més, sembla inqüestionable el sentiment de pertinença i de col·lectivitat que aquest tipus de trobades provoca, però a més també vam avançar en alguns acords concrets que comencen a marcar el camí.
Vam acordar que hem de contribuir a construir un nou referent polític participatiu i democràtic i que hem de fer-ho continuant trobant-nos, coneixent-nos i ampliant territorialment i social els col·lectius als que arribem. ÉS IMPORTANT EL QUE ESTEM INTENTANT I CAL CONTINUAR FENT-HO i concretar-ho en alguna campanya conjunta que es concretarà en els propers mesos.
Tenint present que l'espai "Construïm Alternatives" no és l'únic ni el primer que es planteja el repte polític d el necessari canvi de règim, vam acordar que no podem construir res que es plantegi per competir amb la CUP o el que pugui sorgir de la crida al Procés Constituent. Va quedar clar que no som directament Procés Constituent ni tampoc únicament CUP, però que, evidentment, aquestes dues realitats estan en camins que nosaltres voldríem veure confluir. Els col·lectius i persones reunits a Nou Barris ens movem en espais d'intersecció i trobada entre aquestes i altres realitats i només aspirem a fer la nostra aportació a una construcció que va més enllà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada